Jawab Tag Miss Fika Karim

0

Aktiviti tag-mengetag ni sememangnya dah lama tak kena. Tapi setelah sekian lama meninggalkan aktiviti tu, akhirnya KS terkena tag oleh Miss Fika Karim. Walaupun terpaksa hold kejap untuk jawab soalan2 yang diajukan memandangkan bizi dengan urusan family. Sebenarnya tag ni adalah bersempena 11.11.11... (eh, betul ke idok Miss Fika?) Pape pun, 11 soalan bersedia untuk dijawab...jeng jeng jeng.....
.
.
.
.
.
.
.
.

S1: Suka buat something sendiri atau dengan membe membe?
Mmmm...depends pada "something" tersebut. Tapi sememangnya kalau boleh memang nakkan somebody bersama2 dalam melakukan aktiviti. Kalau dulu, kawan2 la yang jadi teman segala macam aktiviti... tapi bila dah kahwin ni, of course la segala mende mesti nak buat sama2 dengan housemate sendiri kan!!! (",)

S2: Suka / tertarik dengan orang yang macam mana?
Sememangnya dengan seseorang yang menyenangkan hati. Baik dari segi penampilan, perbuatan, percakapan, dan segala2nya la... Pendek kata, bila bersama senang je hati ni...

S3: Bercita cita nak sambung study sampai tahap mana?
So far, sekarang memang tengah sambung phD... Harapan semoga tabah + cekal dalam mengharungi liku2 yang bakal dihadapi.... hihihi....

S4: Nak beli kereta apa bila kerja nanti?
Kereta? mmm nak beli kereta apa ye? Tak terfikir lagi...boleh gitu? Tumpang je kereta suami dulu buat masa sekarang....hahahahahaha...

S5: Apa tujuan anda buat blog? haha
Berblog? Pada awalnya tujuan berblog adalah untuk suka2 je... Langsung takde niat nak expose blog ni pada sape2... sebab blog ni banyak menceritakan pasal peribadi sendiri. Tapi entah la, hari saban hari, aktiviti follow-menfollow berlaku... maka, dah takde makna nak syok2 sendiri dalam blog sendiri memandangkan ada mata2 lain yang mengikuti setiap aktviti yang dilakukan. Hehehe...

S6: Anda bangga dengan?
Of course la dengan diri sendiri. Owhhh, bukan nak bangga diri ye.. Jangan salah faham pulak. Kalau kita tak bangga dengan diri sendiri, siapa yang nak bangga dengan diri kita kan.. Betul tak?

S7: Apakah impian/benda yang anda idamkan belum dapat?
Impian? Banyak lagi impian yang belum tercapai... Tapi malu la share kat sini. Hahaha.... kedekut kan.

S8: In a relationship kah anda? jujur keyh.
Ok2... dengan sejujur2nya, saya dah berpunye ye! Married already.. (",)

S9: Satu perkara buruk yang anda suka buat?
Gigit kuku...hahahaha....buruk betul perangai kan...ssshhhh....time tengah berfikir lagi rancak aktiviti tersebut dilakukan...tapi time duk sensorang je la.... ;p

S10: Negara mana yang anda excited nak pergi?
Korea.... excited sangat2 nak jenjalan ke sana. Entah bila la boleh sampai ke sana. Still dalam perancangan. Simpan duit dulu bah!

S11: Apa maksud CINTA pada anda? 
C.I.N.T.A --> terlalu subjektif
Secara ringkasnya, CINTA adalah tautan antara dua hati, ikhlas serta menerima seadanya..

.
.
.
.
.
.
.
.
.

yeay...assignment dah siap.
Ok Miss Fika, thanks 4 tagging me...
Miss u la... miss KTF also... ^_____^





0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)