Checklist barang mommy-to-be

3

 Menuju ke dunia parenthood ni memerlukan banyak persiapan yang perlu dilakukan. Bukan setakat barang baby je yang perlu kita sediakan, malah barang mommy jugak perlu dititikberatkan.. betul tak? Walaupun barang mommy takde la sebanyak barang baby, tapi still jugak nak kena sediakan kan...

.
.
.
Orait, sebelum ni dah setel buat list barang baby. So kali ni nak buat list barang mommy pulak... So far, untuk barang mommy baru beli 1 barang je .. hahahaha... teruk kan.. ala takpe, slow2... still ada masa lagi...hihihi...


CHECKLIST MOMMY STUFF

1. Set bersalin - belum beli
2. Bengkung moden - dah beli
3. Stoking - guna hubby punya je, tapi nak kena beli jugak lagi...
4. Maternity pad - dah beli
5. Nursing Bra - belum beli
6. Kain batik - nak kena beli lagi sikit, buat tambah2 yang sedia ada.
.
.
.
.

So far, itu je la kot keperluan yang diperlukan. Ke ada yang tertinggal ek?







3 comments:

  1. Pad bersalin tu beli yg besar ke?? ahaha pakai yg pad biasa pon takpe :D sy pakai yg berubat tu, cepat baik :) tak igt nama pe harhar~

    ReplyDelete
  2. sangat teruja nak sambut org baru kan.. jgn ada tertinggal dari checklist ye

    ReplyDelete
  3. alhamdullilah.. semuanya kamu dh listkan..

    PS: kak ayu tak dapat syer, sbb tak pernah merasai..

    moga semuanya dipermudahkan ya sayang

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)