My wishlist....

3


Entri mengada-ngada nak bagitau ada 3 benda yang telahpun berjaya masuk ke dalam wishlist KS buat masa ini. Dan semuanya memerlukan RM$$$$.$$. Haii.. mimpi je la, macam banyak bebenor je duit hang nak beli semua tu kan.. Kan best kalau semua yang diidamkan tetiba jatuh tergolek dari langit.. hahahahaha.... Layankan aja la angan2 minah jenin ni ha.. Daripada blog ni dah lama tak ber'update', baik KS update pasal angan2 yang entah bila bakal terlaksana pun tak tahu.. kehkehkeh...
.
.
.
.

Yang pertama berjaya di'list'kan dalam senarai adalah kamera digital LUMIX Panasonic. Eh eh eh, hubby kan dah ada kamera DSLR, buat apa nak beli kamera lagi. Ok fine! Yang itu dia punya... hahaha.. alasan yang sangatlah tidak munasabah. Sebenarnya leceh la.. KS pun bukannya terer sangat guna kamera DSLR tu... lagipun takkan la nak angkut je kamera gabak tu ke hulur ke hilir kan.. lain la kalau ada function atau event apa2 kan.. baru la syok bergaya dengan kamera besar. Ni kalau setakat nak berjalan santai2, tetiba teringin nak ambil gambar ke.. kan ke senang keluarkan kamera ciput dari handbag sendiri.. setting cincai2 then snap... mudah kan.. lagipun, sedih bila mengenangkan kamera lama yang sudahpun tamat riwayatnya... Lagi satu kamera ini kelebihannya boleh bawak masuk air... Nanti bila sudah ada anak nanti, tetiba nak bawak anak pergi swimming pool ke.. kan ke senang... takyah susah2 hati takut kamera rosak kena air.. hihihihi... alasan yang sangat munasabah kan....;p

.
.
.
Hurmmm, yang kedua adalah IPad. Tak kisah la Ipad 2 ke Ipad 3.. yang penting namanya adalah Ipad. Kenapa Ipad? Bukan ke sudah ada ePad ASUS. Mengada betul la dia ni... Hahaha... wishlist yang ni memang mengada pun.. Tak de Ipad pun takpe je.. saje2 je.. sekarang kan trend, semuanya nak pakai Ipad... orang lain pakai kita pun nak la pakai jugak.. hahahaha... sila la tampar laju2... Kalau dapat Ipad ni senang sikit nak update blog... padahal alasan je.. kita tengok nanti, kalau betul dah dapat Ipad ni rajin tak tuan rumah ni update blog... hehehehehe...


.
.
.

Wishlist yang ketiga pulak adalah mesin jahit. Sebenarnya memang dah lama sangat2 nakkan mesin jahit ni.. Walaupun KS ni takde la pandai sangat bab jahit-menjahit ni... Apatah lagi nak jahit baju kurung sendiri kan.. tapi kalau ada mesin jahit ni bukan ke senang. Bila mengingatkan saat KS gigih menjahit langsir rumah puasa tahun lepas menggunakan MIL punya mesin jahit (yang sudahpun uzur, asyik sangkut2 je.. benang pun asyik2 putus je), betul2 menguji kesabaran. Walaupun masih ada lagi 2 keping kain langsir yang belum pun sempat dijahit.. huh, dah nak masuk setahun dah kain tu dibiarkan tak berjahit.. bagus punya olang.. hahahahaha... Tapi kan, sebagai seorang 'suri rumah', mesin jahit ni adalah satu keperluan sebenarnya.. ye la kan, kalau setakat nak jahit baju koyak ke, nak jahit sarung bantal cincai2 ke, takkan la nak pergi hantar tukang jahit jugak kan... boleh buat sendiri je pun... bukannya susah mana pun.. Bila dah ada mesin jahit nanti, lagi semangat berkobar-kobar nak belajar buat baju kurung sendiri.. Mana la tahu kan, baju raya tahun2 depan dah boleh jahit sendiri.. hehehehe...


 .
.

Mmm tu je la wishlist setakat ni... Harap2 wishlist tersebut bakal dipenuhi suatu masa nanti.. Mudah2an.. Amin... Doa2kanlah ye.. (",)






 

3 comments:

  1. insya Allah, semoga tercapai wishlist akak :)

    ReplyDelete
  2. samalah..saya pon baru je mendapatkan lumix even pakwe saya dah ada D90.. leceh..dia punya dia punya lah..xkan nk amek gambr kt shopping complex pon nk angkut dslr kan..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)