8 bulan ^_________~

2

Alhamdulillah, kandungan sudahpun masuk minggu yang ke-33.
My baby pun bergerak aktif, suka tendang-tendang, bergolek-golek bagai kat dalam.. lagak macam main dan tendang bola.. mentang2lah sekarang ni musim bola.. huhuhu...
.
.

Detik demi detik... cepat betul masa berlalu...
Lebih kurang 6 minggu sahaja lagi untuk si kecik kat dalam ni keluar melihat dunia.. tak sabar nak tatap wajah comel itu... (",) So far, barang2 kelengkapan baby 100% sudah ready... beg untuk dibawa ke hospital pun semuanya dah ready.. apa2 jadi nanti senang... semuanya angkat masuk kereta je...

 Gambar ni merupakan cucian baju pakaian baby untuk fasa yang ke-3. Gambar cucian untuk fasa pertama dan ke-2 lupa nak snap la pulak.. Cucian kali ke-3 ni tak banyak sangat sebab dah setelkan semua sebelum tu.. cuma ada la sikit2 hadiah pemberian dari saudara mara...
 .
 .

 Koleksi baju baby setakat ni.. setakat ni ye sebabnya mana la tahu kot2 bertambah pulak lepas ni.. selagi belum meletop ni, pantang keluar nampak je baju baby yang cantik2 sure nak disambarnya sepasang dua.. hehehehe... tapi nampaknya baju2 baby dah nak penuh satu cot ni.. Tapi jangan risau ye.. baju2 yang dibeli ni semuanya saiz besar2.. kebanyakkannnya 3-6 months.. yang newborn punya ada la sikit2... tak banyak sangat.. kalau beli banyak2 nanti, pakainye sekejap je.. rugi kan..
.
.

 Yang ni gambar paling latest...
Weegro cover cloth diapers.. Baru je sampai 3 hari lepas... fresh dari oven lagi... hehehe..
.
.
.
.

Kelengkapan baby semuanya dah setel.. sekarang mood untuk persediaan untuk proses delivery.. semoga dipermudahkan semuanya... Tak lama lagi dah nak masuk Ramadhan... semoga diberi kekuatan untuk sama2 menunaikan ibadah puasa... InsyaAllah... mudah-mudahan ^_________~










2 comments:

  1. banyaknya baju baby sa! hehe

    goodluck sa! moga dipermudahkan nanti ;)

    ReplyDelete
  2. wahh wahh byknye baju! nampak gugurl dah tu heee :D
    moga selamat semua :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)