Damia dah pandai meniarap.. yippie..

0


[Gambar pertama Damia meniarap]

Umur 4 bulan 27 hari, Damia dah boleh meniarap. Kejadian tu berlaku time kami tengah makan malam. Sementara kitorang makan, so baringkan Damia kat atas toto depan tv. Biarkan dia main sorang-sorang dengan toys dia. Tengah2 makan, "Eh bang, anak kita dah berjaya meniarap la.." --> nada excited. Tak perasan langsung bila masa dia meniarap. Tak percaya punya pasal, pergi balikkan semula badannya semata-mata nak tengok dia meniarap semula. Hahahaha... Mamanya yang excited lebih. Ye la kan, sebelum ni dia berusaha keras nak membalikkan badannya, dah hampir2 berjaya, tapi sebab berat bontot agaknya. Alhamdulillah, gembira bila Damia dah pandai meniarap. Tak sabar nak tunggu dia achieve another milestone pulak iaitu merangkak. 


Sejak2 dah pandai meniarap ni, pantang letak je sure nak meniarap je.. Tengah tidur pun boleh meniarap.. Adoii... bahaya betul la.. Risau juga kalau2 dia tak boleh bernafas bila muka dah tersembam atas tilam. Memang nak kena selalu jengah time dia tidur. Nasib baik dah tak tidur buai, lagi bahaya kalau2 dia tiba2 meniarap dalam buai.. Mintak2 dijauhkan.



Sekarang ni, Damia dalam usaha nak angkatkan bontot dan badan bila meniarap. Tak lama lagi dah boleh mengengsot ke depan ke belakang la kot. Bila dah pandai mengengsot, nampak gayanya kami2 ni dah tak boleh tidur atas katil la nampaknya. Hihihi.. Terpaksa la bentangkan toto tidur depan tv malam2. Hihihi..

Mmm, usia dah 5 bulan, bulan depan dah boleh start makan. Mamanya yang excited lebih. Tak sabar nak masak2 untuk dak kecik nih! Hihihi...











0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)